Det går unna for flyttebyråer i Oslo

Det går unna for flyttebyråer i Oslo

Aldri har det vært så mye flytting i Oslo som i 2020.

Vi tok en prat med det mest populære flyttebyrået i Oslo Majoren Flyttebyrå Oslo, og i denne artikkelen skal vi se litt nærmere på hvorfor det har vært så mye flytting i Oslo det siste året, og hvordan det påvirker flyttebyråene i byen.

De brå endringene som har skjedd på boligmarkedet i Oslo med tanke på kostnad og antall boliger solgt, fortsatte i Desember. Det er uvanlig at boligprisene fortsetter å være uendret i Desember, og året 2020 slo gjennom med nytt høydepunkt i boligmarkedet siden 2016.

Oslo har den sterkeste veksten

Flyttebyrå i Oslo

Økningen i boligprisene endret seg ikke i Desember. Hvis man tar hensyn til hvordan prisene varierer fra sesong til sesong, så gikk fortsatt prisene opp med nesten 1%, som er ganske mye. I Oslo gikk boligprisene opp ca. 2% i Desember, og hvis man tar hensyn til de samme variasjonene som nevnt ovenfor, så gikk prisene opp med nærmere 1,5%. I løpet av de siste tolv månedene har boligprisene i hovedstaden økt med over 10%.

Det er altså Oslo som har opplevd den største økningen i 2020. Byer lenger nord og sørvest var de nærmeste, og resten av landet hadde langt unna den samme økningen.

Boligprisene i hele Norge har økt stødig og kraftig i hele fjoråret. Dette er spennende nytt for de som har interesse for boligmarkedet, men man bør også være obs på at dette ikke bare trenger å være positivt. Når boligprisene øker mer enn 10%, er det litt mer enn ønsket, og boligprisene i hovedstaden har gått opp med over 200% siden 2010, altså 20% i snitt per år.

Nytt høydepunkt i salg

I slutten av året 2020 ble nesten 4,000 eiendommer solgt i Norge, en fjerdedel mer enn samme måned året før.

I fjor ble det solgt nesten 100,000 eiendommer i landet, noe som tilsvarer en vekst på ca. 7% fra 2019. I Desember, som i de andre månedene før, ble det også satt rekord for antall solgte boliger, og det har aldri vært så mye flytting i Oslo som i 2020. Og ikke var det bare flere boliger som ble solgt; det var også flere som ble lagt ut for salg, noe som betyr at folk kjøpte opp de som allerede ble annonsert, mens behovet fortsatte å stige.

Godt nytt for flyttebyråene

Alle tallene ovenfor viser at det virkelig går unna for flyttebyråer i Oslo. I likhet med eiendomsselskapene, har flyttebyråene aldri sett en så sterk vekst på så kort tid. Det er vanskelig å mette alt behovet folk har for å få flyttet sakene sine fra bolig til bolig – og det ser ikke ut til å bli enklere fremover.

Hvem vet grunnen til alt dette? Kan det være at korona-situasjonen har påvirket renten, slik at folk nå er mer villig til å ta opp boliglån, eller simpelthen er nødt til å flytte fra for dyre boliger på grunn av arbeidsløshet og senkede inntekter?

Uansett, flyttebyråene fortsetter å gjøre jobben sin i all hast for å rekke å hjelpe så mange som mulig med å flytte i hovedstaden.

6 tips når du skal flytte i Oslo

6 tips når du skal flytte i Oslo

1. Start tidlig:

Begynn å pakke tidlig. På denne måten vil arbeidet som gjøres hver dag forenkles. Hvis du for eksempel starter fra rommene du sjelden bruker, beveger du deg mot området i rekkefølgen av økende bevegelse. Unngå enhver form for kaos ved å spre arbeidet i et antall dager.

2. Pakk smart:

Når du skifter fra ett sted til et annet, er det å pakke riktig det viktigste. Enkle måter å pakke for å flytte på er å se etter ting som: artiklene du har pakket, hvor effektivt pakkene ble plassert i kartongene, hvor mange kategorier har du delt inn pakkene dine i og hvor godt alt har blitt plassert i kjøretøyet i bevegelse, er ekstremt viktige.

Smart pakking begynner med å lage en sjekkliste over inventar eller husflytting av alle eiendelene dine som ennå ikke skal pakkes for flytting og sjekke av varene som er pakket, en etter en. Ikke kast inventaret fordi du trenger det når du pakker ut bagasjen.

3. Merk pakkesekkene:

Merk pakkesekkene

Når du er ferdig med pakking, la oss gå videre til neste pakking og flytt tips og triks! Forsikre deg om at du merker boksene dine som “skjøre”, “sengetøy”, “tilbehør”, som skiller elektronikk og væsker fra hverandre for å unngå skader. På denne måten kan du ikke bare sortere ting enkelt mens du pakker ut, men også spare tid og gjøre noe som er viktigere.

4. Bruk antistatiske pakningsbobler:

Hold elektronikken din borte fra alt som kan lede strøm. Siden antistatiske bobler ikke leder strøm, passer de perfekt for elektronikken din. Disse boblene er lett tilgjengelige i butikker rundt om i byen.

5. Bruk pakningsbånd og ikke kanalbånd:

Kanaltape er ikke veldig pålitelig når det gjelder å holde tungt materiale tett. Så det er tilrådelig å bruke pakningstape, da det er pålitelig og holder seg lenge.

6. Sikkerhet og sikkerhet:

Når du pakker og flytter, bør du være trygghet og sikkerhet. En ekspertpakking og flytting av hack forteller deg at mens du pakker, må du sørge for å ta ekstra vare på dine skjøre ting. Sørg også for at hvert element er pakket ordentlig og lagret på en organisert måte.

En sikker pakking kan kun sikres med serviceeksperter. De vil ikke bare pakke og flytte eiendelene dine, men vil også hjelpe deg med å pakke ut boksene på det flyttede reisemålet. Alt dette til svært rimelige priser.