Dame som bærer flytteeske

Aldri har det vært så mye flytting i Oslo som i 2020.

Vi tok en prat med det mest populære flyttebyrået i Oslo Majoren Flyttebyrå Oslo, og i denne artikkelen skal vi se litt nærmere på hvorfor det har vært så mye flytting i Oslo det siste året, og hvordan det påvirker flyttebyråene i byen.

De brå endringene som har skjedd på boligmarkedet i Oslo med tanke på kostnad og antall boliger solgt, fortsatte i Desember. Det er uvanlig at boligprisene fortsetter å være uendret i Desember, og året 2020 slo gjennom med nytt høydepunkt i boligmarkedet siden 2016.

Oslo har den sterkeste veksten

Flyttebyrå i Oslo

Økningen i boligprisene endret seg ikke i Desember. Hvis man tar hensyn til hvordan prisene varierer fra sesong til sesong, så gikk fortsatt prisene opp med nesten 1%, som er ganske mye. I Oslo gikk boligprisene opp ca. 2% i Desember, og hvis man tar hensyn til de samme variasjonene som nevnt ovenfor, så gikk prisene opp med nærmere 1,5%. I løpet av de siste tolv månedene har boligprisene i hovedstaden økt med over 10%.

Det er altså Oslo som har opplevd den største økningen i 2020. Byer lenger nord og sørvest var de nærmeste, og resten av landet hadde langt unna den samme økningen.

Boligprisene i hele Norge har økt stødig og kraftig i hele fjoråret. Dette er spennende nytt for de som har interesse for boligmarkedet, men man bør også være obs på at dette ikke bare trenger å være positivt. Når boligprisene øker mer enn 10%, er det litt mer enn ønsket, og boligprisene i hovedstaden har gått opp med over 200% siden 2010, altså 20% i snitt per år.

Nytt høydepunkt i salg

I slutten av året 2020 ble nesten 4,000 eiendommer solgt i Norge, en fjerdedel mer enn samme måned året før.

I fjor ble det solgt nesten 100,000 eiendommer i landet, noe som tilsvarer en vekst på ca. 7% fra 2019. I Desember, som i de andre månedene før, ble det også satt rekord for antall solgte boliger, og det har aldri vært så mye flytting i Oslo som i 2020. Og ikke var det bare flere boliger som ble solgt; det var også flere som ble lagt ut for salg, noe som betyr at folk kjøpte opp de som allerede ble annonsert, mens behovet fortsatte å stige.

Godt nytt for flyttebyråene

Alle tallene ovenfor viser at det virkelig går unna for flyttebyråer i Oslo. I likhet med eiendomsselskapene, har flyttebyråene aldri sett en så sterk vekst på så kort tid. Det er vanskelig å mette alt behovet folk har for å få flyttet sakene sine fra bolig til bolig – og det ser ikke ut til å bli enklere fremover.

Hvem vet grunnen til alt dette? Kan det være at korona-situasjonen har påvirket renten, slik at folk nå er mer villig til å ta opp boliglån, eller simpelthen er nødt til å flytte fra for dyre boliger på grunn av arbeidsløshet og senkede inntekter?

Uansett, flyttebyråene fortsetter å gjøre jobben sin i all hast for å rekke å hjelpe så mange som mulig med å flytte i hovedstaden.